Primjena ICT rješenja i mrežnih rješenja

Klijenti koji su osvojili bespovratna sredstva:

NIteh d.o.o., Projektni biro 2A d.o.o., Distorzija d.o.o., Matić Savjetovanje d.o.o. – Women in Adria, Adela travel j.d.o.o.

Svrha EU poziva “Primjena informacijsko-komunikacijske tehnolologije” je jačanje tržišne pozicije, povećanje konkurentnosti i učinkovitosti poslovanja MSP-a primjenom informacijske i komunikacijske tehnologije kao i podrška razvoju informacijskog društva u RH.

Svrha EU poziva “WWW vaučeri za MSP-ove” je jačanje tržišne pozicije i povećanja konkurentnosti MSP-ova poboljšanom primjenom mrežnih marketinških rješenja u svrhu poboljšanja njihove prisutnosti na tržištu te vidljivosti njihovih proizvoda i usluga, kao i podrška razvoju informacijskog društva u Republici Hrvatskoj.

Poduzeće Niteh d.o.o. u svojoj ponudi nudi opremu za cjeloviti proizvodni proces – od definiranja željenog proizvoda, preko proizvodnje, kontrole, označavanja, pakiranja, do servisiranja mjernih uređaja i pogonjenih alata. Tvrtka je korisnik poslovnog sustava zastarjelih funkcionalnosti i dosadašnji posao je temeljen na ograničenim funkcionalnostima konstrukcija i dizajna proizvoda. Zbog razvoja poslovanja Uprava je odlučila investirati u implementaciju novog 3D CAD programskog rješenja i vlastitog programskog paketa za programiranje PLC industrijskih kontrolera kao kombinaciju pojedinačnih i sveobuhvatnih rješenje koja će nadomjestiti trenutnu (ne)funkcionalnost, a koje omogućava izravan utjecaj na poslovne funkcije proizvodnog procesa, prodaje, upravljanja ljudskim potencijalima, marketinga, strateškog planiranja i istraživanja i razvoja.

Poduzeće za arhitekturu i urbanizam Projektni biro 2A d.o.o. je osnovana 2000. godine. Područja djelatnosti jesu: arhitektonsko projektiranje, urbanističko planiranje, stručni nadzor nad izgradnjom, energetsko certificiranje, projekti energetske obnove i upravljanje projektima gradnje. Projektni biro 2A započeo je samostalnim ulaganjem u BIM softwerska rješenja čija primjena osigurava efikasnije projektiranje i prezentaciju projekata. U cilju daljnjeg poboljšanja i daljnjeg razvoja poslovanja poduzeće je odlučilo investirati u nadogradnju postojećih i kupnju novih BIM programa i nove računalne opreme i licenci. Primjena BIM softvera i softvera za renderiranje omogućuje bolju prezentaciju projektnih rješenja, te skraćuje rok izrade projekata i kalkuliranja troškova izgradnje, čime će tvrtka zadržati postojeće klijente i privući nove. Uvođenjem novih postupaka u poslovanje bit će stvoreni uvjeti za dugoročno planiranje poslova, angažmana djelatnika i organizaciju rada te zapošljavanje dvoje novih djelatnika.

Poduzeće Distorzija d.o.o. od 2016 pruža stručnu ekspertizu u području izrade proračuna i projektiranja mostova i složenih inženjerskih konstrukcija. Svrha projekta je podići konkurentnost poduzeća nabavom najnovijih specijaliziranih softverskih programa CAD i BIM tehnologije koji će omogućiti lakšu, bržu i kvalitetniju izradu i realizaciju projekata s naglaskom na podizanje nivoa kvalitete i brzine izrade kao i njihove prezentacije te popratne opreme kojim će se povećati kvaliteta prikaza i smanjiti vrijeme ispisa. Provedbom projekta unaprijedit će se poslovni procesi poduzeća obzirom na prodaju, što će dovesti do povećanja poslovnih prihoda, te će se unaprijediti i poslovni procesi upravljanja ljudskim potencijalima, što će omogućiti povećanje plaća trenutnih djelatnika, kao i zapošljavanje novih djelatnika.

Poduzeće Matić Savjetovanje d.o.o. upravlja brendom Women in Adria kao članskom organizacijom koja svojim članicama omogućava promociju na portalu i u ostalim medijima, umrežavanje i edukaciju na networking eventima, konferencijama i radionicama. Ključni poslovni proces tvrtke je upravljanje članicama. Projektom će se kroz suvremeno softversko rješenje unaprijediti poslovni proces upravljanja članicama uključujući procese pristupanja članica, praćenja aktivnosti članica, obnove članstva, izvještavanja, praćenja preporuka, fakturiranja i upravljanja korisničkim profilima. Projekt će utjecati na integraciju svih poslovnih procesa u tvrtci te posljedično na povećanje konkurentnosti i učinkovitosti poduzeća.

Provedbom projekta “Unapređenje webstranice Women in Adria” primijenit će se i poboljšati mrežna rješenja u prezentiranju i prodaji proizvoda i usluga poduzeća.

Adela travel j.d.o.o. je turistička agencija koja od svojeg otvaranja 2014. godine bilježi rast poslovanja. Projektom Povećanje konkurentnosti turističke agencije Adela travel j.d.o.o. ulaganjem u IKT želi se implementirati novo suvremeno rješenje softvera za poslovanje turističke agencije koje posjeduje funkcionalnosti centralnog rezervacijskog sustava, channel managera, fiskalizacije računa te modula financija i CRM-a. Unaprijedit će se poslovni procesi prodaje, marketinga, ljudskih potencijala i strateškog planiranja.

Primjenom novih i poboljšanih mrežnih rješenja poboljšat će se rješenje poslovne web stranice te implementirati suvremeno e-commerce rješenje web trgovine.